Locatie:  » Technologisch Gezelschap

Komende TG activiteiten rss

Activiteit Logo Oil Dinner
Vr 2 mei 2014 18:00-23:00
Le Vieux Jean
Activiteit Logo ASML excursie Chemistry day
Do 8 mei 2014 08:00-17:30
Veldhoven
Activiteit Logo DamesDiner
Vr 16 tot za 17 mei 2014
Antwerpen
Oil Dinner
ASML excursie

Poll

Na de tentamens.......

  • ga ik op vakantie
  • drink ik een biertje
  • heb ik mijn bsa binnen
  • moet ik even bijkomen
  • heb ik dit jaar best nog veel kansen om punten te halen
  • begin ik alvast met studeren voor de volgende periode
  • zijn de TiGers weer in topvorm
  • is het topdrukte in ecast
  • ga ik mijn commissiewerk serieuzer nemen
  • wat zijn tentamens?

bekijk resultaten

Technologisch Gezelschap

Het Technologisch Gezelschap (TG) is de studievereniging voor Scheikundig Technologische studies aan de Technische Universiteit Delft. Hieronder vallen de bacheloropleiding Molecular Science & Technology en de masteropleidingen Chemical Engineering en Sustainable Energy Technology. Op dit moment telt het TG ongeveer 750 leden.

Sinds 1890 behartigt het TG de belangen van haar studenten in de breedste zin van het woord, daarmee is het TG een van de oudste studieverenigingen ter wereld. Gedurende deze periode heeft het TG jaarlijks voor haar leden vele activiteiten georganiseerd.

Om haar doelstellingen te verwezenlijken, organiseert het TG jaarlijks vele activiteiten, die variëren van excursies, lezingen en symposia, tot een nuldejaarsweekend en in samenwerking met 4 andere Delftse studieverenigingen: De Delftse Bedrijvendagen.

Maar niet alleen technische onderwerpen worden behandeld; zo gaan onder meer een aantal van de populaire 'lunchlezingen' over niet technische onderwerpen. Bovendien is er elke donderdag het TG-café waar je een biertje kan drinken met je studiegenoten.

Elk jaar komen er op dit moment ongeveer 120 nieuwe bachelor leden en 80 nieuwe master leden bij. Elk jaar vullen 80 enthousiaste leden onze commissies. Je kunt onder commissies bekijken wat zij allemaal doen.

Een ander belangrijk doel van het Technologisch Gezelschap is het evalueren van het curriculum. Een aantal commissies houdt samen met de commissaris onderwijs uit het TG-bestuur het onderwijs nauwlettend in de gaten. Met problemen, vragen en/of opmerkingen over de opleiding kun je daarom ook altijd op het TG-hok terecht.

Lid zijn van het TG levert nog vele andere voordelen op. Als TG-lid kun je voor heel weinig geld meedoen aan alle TG-activiteiten en krijg je de jaarlijkse TG-almanak geheel gratis. Bovendien kun je bij TG veel studieboeken tegen sterk gereduceerde prijzen verkrijgen.

Kom voor meer informatie gerust langs op ons hok in de mooie gewelven die het gebouw rijk is, of mail of bel ons.